Skip to main content

Cerita Tentang Siapa ini?

Pandang langit dan pejam mata....
Bila awak senyum kat lelaki lain, saya anggap awak senyum kat kawan awak je.. Tetapi bila saya tengok perempuan lain, awak terus cubit saya..

Bila ada perempuan lain call saya, apatah lagi kalau saya yang call perempuan lain, saya terus beritahu awak, bukan untuk buat awak cemburu, tetapi saya tak sedap hati nak belaku curang kat awak..

Tapi bila awak call lelaki lain, awak tak pernah pun beritahu saya, kalau lelaki yang call awak, lagi la awak tak akan beritahu.

Bila awak call saya waktu saya mengantuk, saya terus je terjaga, terus hilang mengantuk.. Tapi, bila saya call awak waktu awak mengantuk, awak cakap awak nak tidur lepas tu terus letak telefon.. Kadang-kadang awak cakap sambil mamai je.. saya tunggu je.. tengok-tengok awak dah terlena

Bila awak nak pakai duit, awak cakap je nak berapa, kalau saya ada, terus saya bagi, kalau tak ada, kad bank lagi saya bagi.. Semua nombor pin bank saya awak tahu..

Tapi, kalau awak, saya ajak keluar pun, awak dah cakap takde duit, belum lagi saya cakap suruh awak belanja..

Bila awak cakap nak makan pizza, saya suruh awak tunggu kat tempat biasa, saya sanggup batalkan berkaraoke dengan kawan-kawan..

Tapi bila saya cakap, tolong belikan nasi, sebab saya tak larat nak keluar, awak cakap, “oh, tidak”.. Bila awak ajak saya keluar, walaupun esok pagi-pagi saya ada mesyuarat pun saya sanggup keluar lagi.. Tapi bila saya ajak awak keluar, awak cakap awak nak duduk kat bilik je, tak larat..

Bila saya nak sambut birthday awak, awak tidur, langsung awak tak hargai.. Tapi bila birthday saya, seharian awak tak contact saya.. Bila, saya tegur awak, awak selalu cari kesalahan saya nak tutup kesalahan awak.. Tapi bila awak marah saya, saya diam je, walaupun saya tak salah.. Bila saya buat salah, saya akan minta minta ngaku salah saya.. Tapi bila awak wat salah, saya juga yang akan mintak minta maaf.. Bila kawan saya call depan awak, saya cakap kejap je, tak nak awak terasa.. Tapi bila kawan awak call, awak boleh je biarkan saya tunggu awak sejam..

Bila awak call masa saya tengah cakap phone, saya terus putuskan talian, angkat awak call.. Tapi, bila saya call masa awak ngayut, awak biarkan je saya kat talian lama-lama.. Bila awak call masa saya buat kerja, saya terus berhenti buat kerja..

Tapi, bila saya call awak masa awak buat kerja, awak cakap macam nak tak nak je, apa lagi kalau nak awak berhenti buat kerja..


ihsan : Blogger Crew

Comments